bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 11 martie 2009

Semiluna





        Aceasta reteta delicioasa o fac de mult. E din caietul mamei...



        Ingrediente: 


- 3 oua

- 1 cana zahar

- 1 cana ulei

- 1 cana si jumatate faina

- o lingurita bicarboat stins

- 150 g nuci macinate (reteta originala contine 30 nuci)

- esenta



         Mod de preparare:

      Albusurile se freaca spuma, treptat se adauga zaharul iar cand acesta este topit se adauga cate un galbenus. Dupa ce se omogenizeaza compozitia se adauga uleiul, se amesteca bine. Apoi se adauga faina si la urma jumatate din nuci si esenta.
Se toarna intr-o tava pe care este hartie de copt. Peste coca se adauga restul de nuci ca in imagine.


Pofta buna!

PS: daca stie careva cum se numesc "nucile" din mijloc il rog sa imi spuna.
Mentionez ca la gust sunt identice cu nucile.

Un comentariu:

  1. nucile din mijloc se numesc pecans, in engleza. au gust ca si nucile dar fara amareala pe care o au unele nuci, sint de asemenea rosiatice la culoare cind sint samburi si cind sint macinate. (lidia)

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena