bucatarie traditionala, bucatarie moderna

joi, 1 martie 2012

Prajitura Kinder - felie de lapte







Incep prin ai multumi colegului meu, dl. Nicu pentru laptele condensat. Eu nu am gasit pe la magazinele din zona asa ca mi l-a adus de la Cernauti! Multumesc.

Urez tuturor doamnelor si domnisoarelor o primavara frumoasa si insorita!



Si acum sa vorbim despre Kinder felie de lapte.... E.... dementiala, racoritoare, aromata, DELICIOASA e putin spus!





Ingrediente crema:




  • 380 g lapte condensat indulcit

  • 120 ml lapte

  • 400 ml smantana pentru frisca

  • 2 plicuri zahar vanilat

  • o lingura miere

  • un plic gelatina (10 g)




Ingrediente blat:




  • 4 oua (5 daca sunt mici)

  • 80 g zahar

  • un plic zahar vanilat

  • 20 ml lapte

  • 100 ml ulei

  • 2 linguri miere

  • 2 linguri gris (30 g)

  • 2 linguri faina (40 g)

  • o lingurita praf copt (5 g)

  • 2 linguri cacao (30 g)




Mod de preparare:

Am inceput cu crema pentru ca cat se coc blaturile ea a stat la rece si s-a intarit.

Gelatina se amesteca cu 3 linguri apa rece pentru hidratare. Dupa 5-10 minute se pune cateva secunde in cuptorul cu microunde pentru a se dizolva (lasat 7-8 secunde, amestecati puneti iar 7-8 secunde iar amestecati pana se dizolva).

Smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat pana devine pufoasa!



Laptele condensat se amesteca cu laptele proaspat.



Se adauga mierea, se amesteca usor...



Apoi gelatina dizolvata si din nou se mixeaza usor...



Se adauga frisca.



Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se acopera bolul cu o folie si se da la frigider pana se fac blaturile.



Mod de preparare blat:

Albusurile se bat spuma cu un varf cutit sare.

Faina se amesteca cu grisul, praful de copt si cacaoa.





Se separa ouale, galbenusurile se freaza bine cu zaharul (abele feluri) pana se albesc.



Se adauga amestecul de faina si se mixeaza usor.



Se adauga laptele.



 Se adauga uleiul si mierea.



Se adauga albusurile batute.



Se distribuie jumatate din compozitie intr-o tava. Eu am folosit tava cuptorului (42*30 insa recomand una putin mai mica deoarece blatul subtire este destul de greu de manevrat si compozitia nu a ajuns pana pe margini).



Se da la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 10-12 minute. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.

Se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna pe o planseta (fund) se distribuie crema apoi se acopera cu celalalt blat.



Se lasa la frigider cateva ore apoi se taie...



 Sa aveti pofta!





Multumesc Miha pentur reteta delicioasa!



Particip cu aceasta reteta la provocarea lunii martie organizata de Cristina AICI!


12 comentarii:

  1. O primavara frumoasa!! E dementiala!! Nici eu nu gasesc lapte condensat :( Vad eu unde gasesc ! :(
    Pupic! O zi superba sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adela, Cristina multumesc. Si voua va doresc o primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. O primavara frumoasa iti doresc.
    Aceasta si Kinder Pingui sunt preferatele Dianei mele.Delicioase.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. O prajitura tare gustoasa! O primavara frumoasa si tie! te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Dia, Timea, Gabriela multumesc. Gabriela nu este un concurs! Poate participa oricine! Ai mai multe detalii la Cristina pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super, super prajiturica ta....preferata copiilor si nu numai:)!!!!O primavara minunata si frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  7. O sa incerc si eu reteta asta...mi se pare super.Lapte condensat mi se pare ca am vazut prin carrefour.

    RăspundețiȘtergere
  8. E o prajitura care merita incercata! Nu prea ai cu ce sa dai gres.

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena