bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 4 aprilie 2012

Pizza cu prosciutto crudo



Cui nu-i place prosciutto? Crudo, cotto este preferat de foarte multe persoane. Astazi am ales sa il servesc intr-o pizza.  




Ingrediente aluat (pentru 2 pizza):



  • 500 g faina

  • 300 g apa calduta

  • 7g drojdie uscata ( un plic )

  • 2 lingurite sare

  • 6 linguri ulei masline

  • 250 g prosciutto crudo

  • 350 g scamorza (sau cascaval)


Mod de preparare:
Intr-un bol se pun faina, drojdia si sarea si se adauga apa calduta.


Se framanta incorporand faina de pe margini. Cand se formeaza aluatul se adauga uleiul de masline.


Se framanta 7-8 minute pana ce aluatul devine elastic si neted si se lasa la crescut intr-un bol uns cu ulei in jur de o ora. Se acopera vasul cu folie.





Dupa ce creste aluatul se rastoarna pe suprafata de lucru si se taie in doua.




Se intinde fiecare bucata pana se formeaza un blat de circa 20 cm in diametru.




Se distribuie peste fiecare blat 1/2 din feliile de scamorza si cele de prosciutto. 






Se da la cuptor (foc preincalzit 250 grade) pentru 10 - 12 minute.




Se feliaza si se consuma rapid cat este calda si buna.







Sa aveti pofta!


4 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena