bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 4 martie 2009

Pizza casei




        

          Pizza... foarte delicioasa si facuta acasa dupa bunul plac. Reteta de blat o am de la Simona. Pana sa o am mereu faceam "dupa ochi", dar recunosc ca aceasta reteta este mai buna :)

          Blat (1 tava) :

- 240 g faina

- 3 linguri ulei

- 150 ml lapte

- 10 g drojdie

- sare

          Compozitie:

- 1 fir cabanos

- 400 g mezel (salam cu sunca, sunca, salam de vara). Eu am folosit salam cu sunca

- 100 g costita

- 200 g cascaval ras

- ketchup

- masline



          Mod de preparare blat:

         Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele caldut. Se adauga ulei, sare, faina si se framanta. Se lasa la crescut cam 30 minute.

         Dupa ce a crescut aluatul de intinde intr-o tava unsa cu foarte putin ulei apoi, se unge aluatul cu putin ulei, un strat ketchup, un strat cascaval, mezeluri si masline.



          Se presara deasupra cascaval si se da la cuptor cam 30 minute.           Dupa 20 minute se proportioneaza. Se serveste cu ketchup sau maioneza.

            Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Buna dimineata!

    Sunt un incepator in ale gatitului si as vrea sa incerc si eu reteta de pizza. Intrebarea mea este: Drojdia folosita e uscata sau proaspata? Care e diametrul tavii folosite?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena