bucatarie traditionala, bucatarie moderna

duminică, 29 martie 2009

Clatite cu mere si inghetata/ finetti

Ingrediente:
- 2 oua
- 20 linguri apa minerala
- 3 linguri zahar
- 10 linguri faina
- o lingurita praf de copt
- o lingurita scortisoara
- 4 mere mari
- esenta
- sare

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga apa minerala, faina, praful de copt si scortisoara. Se omogenizeaza.
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se adauga in compozitia de clatite.
Se amesteca foarte bine, apoi se prajesc pe rand intr-o tigaie unsa foarte putin cu ulei (sau cu margarina).
Eu am preferat sa fac clatite mici punand intr-o tigaie cam 4 linguri din compozitie. Se coc putin pe o parte si putin pe cealalta.
O parte s-au mancat cu inghetata, cealalta cu finetti.
Pofta buna!

Un comentariu:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena