bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 18 martie 2009

Prajitura cu branza fara aluat



Vroiam sa fac papanasi de cateva zile bune dar nu aveam dispozitia necesara. Asa ca am apelat la aceasta prajitura cu branza fara aluat care e mai mult decat delicioasa si se prepara foarte foarte rapid.
Ingrediente:
- 500 g branza de vaci
- 3 oua mici (sau 2 mari)
- 125 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 ml smantana
- 180 ml lapte
- 70 ml ulei
- 1 plic budinca vanilie
- margarina pentru uns tava
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Daca branza mai contine zer se pune pe un prosop absorbant. Dupa ce s-a scurs bine, se pune intr-un castron si se amesteca cu oua, zahar si vanilie apoi si cu smantana.
Budinca se amesteca cu laptele caldut si se toarna peste amestecul de sus.
Se adauga uleiul.
Totul se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt nu prea mare si se baga la cuptor pentru aproximativ 45 minute.
Optional se pot pune si stafide.

PS: Prajitura aceasta poate fi facuta si in loc de pasca mai ales de catre cei ce manaca numai branza din pasca (eu la fel fac:) )


Un comentariu:

  1. draga Irina, mersi f. mult. am facut'o pt. prima data. f. usoara si delicioasa. mersi din nou lidia

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena