bucatarie traditionala, bucatarie moderna

marți, 24 martie 2009

Migdale caramelizate




Reteta am vazut-o pe culinar.ro si cum sunt o fana a migdalelor nu mi-a ramas decat sa o pun in practica bineinteles cu completari dupa preferinta mea. Gustul e tare bun, singurul lucru pe care-l regret este ca nu am prajit migdalele inainte in tava de aragaz.

Ingrediente:
- 100 g migdale
- 60 g zahar
- 40 ml apa
- o lingura miere (optional, in reteta initiala lipseste)
- o jumatate lingura unt

Mod de preparare:
Se amesteca apa cu zaharul intr-o cratita si se pune pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mesteca din cand in cand. Cand se topeste zaharul se adauga migdalele (necojite), se amesteca cu grija cu o paleta de lemn pana la evaporarea apei si pana cand zaharul caramel imbraca migdalele. Se adauga mierea, se amesteca bine.
Seia de pe foc, se adauga untul, se amesteca repede repede si se rastoarna migdalele pe o foaie pergamet sau pe o folie de aluminiu, separandu-le cu ajutorul unei furculite.

Se consuma reci.
Pota buna!

Un comentariu:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena