bucatarie traditionala, bucatarie moderna

luni, 2 martie 2009

Cartofi cu branza la cuptor



        Simpla de facut si gustoasa.


        Ingrediente:



  • cartofi,

  • branza de vaca(cam 500g),

  • 4-5 linguri smantana,

  • 2 oua,

  • 2 linguri unt,

  • cascaval (optional),

  • marar,

  • delikat.






         Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie cuburi mai mari, apoi se pun la fiert in apa cu sare.
Intre timp se amesteca branza cu marar, putine condimente si cu 2 linguri de unt.
Ouale se bat si se adauga smantana si putin delikat.
Se unge o tava cu putin unt, se pune un strat de cartofi, urmatorul cu branza si iar ultima parte de cartofi.
Peste se toarna amestecul de smantana cu oua si se rade cascavalul.

Se lasa la cuptor cam 30 minute.



PS: daca vreti sa fie ca o tarta nu asa moale puteti pune in branza putina faina.

Un comentariu:

  1. Otilya:
    Reteta cartofi cu branza la cuptor e delicioasa. Sa iti spun o reteta super asemanatoare oarecum cu a ta pe care eu o fac de ceva vreme. Se numeste cartofi gratinati la cuptor si crede-ma merita incercata.
    Ai nevoie de: 1 kg cartofi, 100g unt, 1/2 l lapte, 50g faina, 3 oua, 100g cascaval (eu pun si mai mult). Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie felii. Intre timp se prepara sosul din unt, faina si se stinge cu laptele caldut. Dupa ce s-a racit, se adauga ouale crude (batute in prealabil), jumatate din cascavalul ras, sare dupa gust si cartofii. Se amesteca totul (atentie sa nu se sfarme cartofii) si se aseaza in tava unsa cu unt. Deasupra se presoara oregano si restul de cascaval ras. Se da la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!
    E delicios. Sper sa il incerci si tu.
    Spor la retete in continuare!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena