bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 25 martie 2009

Musaca de cartofi


Cum mamaia mea a plecat de la mine... trebuie sa gatesc in fiecare seara (cu exceptie cand gateste iubi). Cand vin tarziu de la serviciu apelez la retete rapide. Asa am ajuns la musaca (by Oti).

Ingrediente:
- 10-11 cartofi potriviti
- 750 g carne tocata (pui, porc)
- 2 cepe
- 3 oua
- 400g smantana
- patrunjel verde
- 2 linguri delicat
- ulei

Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala si se taie felii.
Se prajesc in ulei apoi se pun la scurs/racit.
Cat se prajesc cartofii se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei. Peste se adauga carnea tocata, o lingura de delicat si putin patrunjel verde. Se lasa pe foc pana carnea isi schimba culoarea (nu pana se arde:) ), mestecand mereu. Se ia de pe foc.
Intr-o tava (neunsa) se pune un rand de cartofi, carnea si iar un rand de cartofi.Se bate smantana cu ouale si cu o lingura de delicat. Se toarna in tava peste cartofi si se orneaza cu patrunjel.Se lasa la cuptor pana cand compozitia devine solida (la smantana ma refer) si se rumeneste (in jur de 40 minute).
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. foarte buna musacaua.am facut si eu si e super,e preferata mea:) anca

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna dar ma gatesti in fiecare seara ?


    :))

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena