bucatarie traditionala, bucatarie moderna

vineri, 6 martie 2009

Mere umplute in foietaj


Duminica am fost la bunicii unui prieten si am preluat cateva retete de la acestia. Retete cu care au crescut:. In fruntea topului sta aceasta reteta. Sincer ... isi merita locul...DELICIOASA si de post.



          Ingrediente:




  • 8 mere nu foarte mari, 

  • 100 g nuci macinate, 

  • 100 g zahar(astazi am folosit zahar bru), 

  • putina scortiosara, 

  • esenta, 

  • 250g aluat de foietaj (din comert). 


     Mod de preparare: Se amesteca nuca cu zaharul, esenta si scortisoara. Se curata merele, se indeparteaza cotorul. Aluatul se taie in patrate cam de 10*10 cm. Pe fiecare bucata de aluat, se pune un mar, se umple cu nuca.


Se imbina colturile foietajului in varful marului.
Se lasa la cuptor pe foc mic circa 40 minute.

4 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena