bucatarie traditionala, bucatarie moderna

sâmbătă, 14 februarie 2009

Rata cu mere la cuptor


Ca sa mai ies putin din tipar am vrut sa gatesc... altceva. E prima mea rata gatita si a iesit delicioasa...

Ingrediente:




  • o rata, 

  • 6 mere, 

  • 300g vin alb, 

  • 50 g unt, usturoi, 

  • condimente.




Mod de preparare: se curata rata foarte bine, se condimenteaza cu secretul gustului, piper si putin vin si se lasa la rece, in folie cam jumatate de ora.


Intre timp se curata merele, 3 se taie cuburi, 3 felii subtiri.


Se scoate rata de la frigider, interiorul se umple cu merele taiate cuburi si condimentate. Se cresteaza pe piept, aripi, pulpe. In fiecare crestatura se pune o feliuta de mar care a fost tavalita prin secretul gustului si una de usturoi.


Se pune intr-o tava, se adauga restul de vin, feliile de mar, untul si se da la cuptor (cam 3 ore pe foc mic). Din cand in cand se stropeste rata cu sosul din tava.


Eu am servit-o cu garnitura de cartofi.


Merele mai rumene sunt din tava...








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena