Caramel de portocale... suna bine nu??? Pe cat suna de bine pe atat este de bun. Reteta am vazut-o la Isabela, si eu am completat cu nuca.
Ingrediente:
- 4 portocale,
- o lamaie,
- zahar (echivalet la gramaj cu zeama care o stoarceti de la citrice),
- 150 g nuca, coaja de la o portocala (rasa pe razatoarea mica).
Mod de preparare:
Se storc citricele (cu tot cu pulpa) si se pun intr-o cratita cu zaharul. Se pun pe foc mic si se amesteca din cand in cand. In jur de 2 ore ii trebuie compozitiei pana se leaga.
Nucile se rumenesc putin in cuptor (eu de obicei il folosesc pe cel cu microunde-ATENTIE mare sa nu le ardeti) si se dau la racit. Apoi se taie cu un cutit.
Cand compozitia e legata (ca dulceata-mai groasa) se adauga coaja de portocala si nucile.
Se mai fierbe putin si apoi se toarna intr-un borcan care se pune apoi cu capacul in jos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu