bucatarie traditionala, bucatarie moderna

luni, 20 aprilie 2009

Pasca din aluat fraged cu mascarpone













Ingrediente aluat:


- 265 g faina


- 150 g unt


- 2 galbenusuri


- 200 g zahar pudra


- un praf sare




Ingrediente umplutura si decor:


- 500 g branza dulce


- 300 g mascarpone


- 9 oua


- 150 g stafide


- o fiola esenta de rom


- 200 g zahar


- 4 linguri gris


- 100 g migdale




Mod de preparare aluat:


Se freaca spuma 125 g unt moale cu zaharul pudra. Se adauga treptat cate un galbenus, sare apoi 250 g faina cernuta.


Se framanta un aluat care se intinde in forma de tort detasabila cu diametru cam de 25 cm, unsa in prealabil cu unt.




Se tapeteza cu aluat baza si peretii formei.


Pentru umplutura se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere.


Se separa albusurile de galbenusurile a 8 oua.


Se amesteca galbenusurile cu branza dulce, mascarpone, zaharul, stafidele scurse si grisul. Se omogenizeaza iar apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand cu grija de jos in sus.





Se toarna umplutura in tava, peste aluat.


Se presara migdalele taiate, si se toarna deasupra, in strat uniform oul ramas in prealabil batut.


Se coace in jur de 45 minute la foc mijlociu in cuptorul cald, pana se rumeneste. Se scoate pasca din tava dupa ce s-a racit.




Presiunea la gaz era slaba, si a trebuit sa o las la cuptor sa fie mijlocul facut, de aceea este rumenita :D


Pofta buna!








2 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena