bucatarie traditionala, bucatarie moderna

joi, 19 ianuarie 2012

Tocanita de purcel



Mai rar dar se intampla sa am cate o pofta de tocanite, de porc, de pui, ficatei sote sau alte te miri ce mancaruri.....

De data aceasta am ales tocanita de purcel cu mamaliguta si branza telemea.......



Ingrediente:




  • 800 g pulpa de porc

  • 2 cepe

  • 80 ml suc de rosii

  • 50 ml ulei

  • piper

  • sare

  • 2 foi de dafin


Mod de preparare:

Carnea de porc se spala si se taie bucatele.



Uleiul se pune intr-o cratita pe foc potrivit si peste el se pune ceapa curatata, spalata si tocata.



Se amesteca putin,  si dupa 1-2 minute se adauga carnea. Se lasa sa fiarba dupa ce am acoperit cratita cu un capac cam 30 minute.



Se adauga apa cat sa acopere carnea si se mai lasa pe foc 30 minute, dupa care se adauga sucul de rosii, piper (macinat si cateva boabe), foile de dafin si putina sare.



Tocanita se lasa in continuare la fiert, acoperita cu un capac pana ce carnea este fiarta bine bine apoi se opreste focul.



 Neaparat servita cu mamaliguta.....



Frageda si buna....



Sa aveti pofta!


2 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena