bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 4 ianuarie 2012

Piept de curcan in crusta de bacon

Pe langa friptura de purcel clasica am vrut anul acesta ceva cu mai putine grasimi. Am ales pieptul de curcan care sa stiti ca nu este innecacios daca la asta va ganditi. Am facut reteta dubla, voi daca vreti o puteti injumatati.

Ingrediente:

  • 2,5 kg piept curcan dezosat

  • 600 g bacon

  • 50 g unt

  • 4 lg ulei 

  • 4 lg rom

  • 6 catei usturoi

  • o lingurita cimbru uscat

  • o lingurita sare

  • o lingura miere

  • 1/2 lingurita piper

  • 3-4 frunze da dafin


Mod de preparare:

Se unge o tava cu putin unt.

Se curata usturoiul, se spala, se piseaza si se amesteca cu uleiul, romul, cimbrul, sarea, mierea si piperul.

Pieptul de curcan se spala, se sterge cu un prosop absorbant de bucatarie, se unge cu untul ramas unde este mai gros se inteapa cu un cutit si se introduc cu o pensula condimente apoi restul se presara peste carne pe toate partile.

Baconul se taie felii si se pune peste curcan.

Se lasa la marinat la frigider pentru 2 ore apoi se introduce la cuptor (preincalzit) pentru 3 ore. Prima ora la 180 grade (acoperit), a doua ora la 200 grade (acoperit) si in ultima ora dam cuptorul la 210 grade, luam capacul si ungem baconul cu sosul din tava din cand in cand. Il intepam cu furculita si cand se patrunde usor e gata.

Direct din cuptor prima fotografie....

Se poate servi atat cald cat si rece.
Delicios, delicios.... e putin spus.

Pofta buna!

6 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena