bucatarie traditionala, bucatarie moderna

joi, 12 ianuarie 2012

Oua umplute cu branza topita





Imi plac foarte mult ouale umplute, oua umplute cu ciuperci - reteta AICI, oua umplute cu branza - reteta AICI,   oua umplute cu ficat - reteta AICI. De data aceasta am facut reteta Otiliei oua umplute cu branza topita. Se face foarte rapid si sunt foarte bune.

Ingrediente (pentru 5 oua):


  • 5 oua fierte

  • o ceapa rosie mica

  • 4 triunghiuri branza topita cu smantana

  • sare

  • piper

  • cateva fire de patrunjel

  • o lingura ulei


Mod de preparare:

Fiecare ou (decojit) se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile.

Intr-o tigaie se pune uleiul apoi se adauga ceapa. Se tine pe foc pana se inmoaie apoi se lasa la racit.

Intr-un bol se pune branza, galbenusurile trecute prin sita, ceapa (rece).



Se amesteca bine, se adauga patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Compozitia se pune intr-un pos si se umple fiecare jumatate de ou. Se aseaza pe o farfurie si se orneaza cu gogosari, castraveti, masline.... etc.



Si ale Otiliei la revelionul din 2009...



Pofta buna!




2 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena