bucatarie traditionala, bucatarie moderna

vineri, 13 ianuarie 2012

Gogosi cu dulceata





Gogosi.....cui nu-i plac? Sunt apetisante si foarte usor de preparat. Si sunt pe placul intregii famili.

Ingrediente:




  • 500 g faina

  • 30 g drojdie 

  • 2 oua

  • 5 linguri de lapte

  • 4 linguri zahar

  • 120 g unt topit

  • 2 plicuri de zahar vanilat

  • sare

  • coaja de la o lamaie

  • ulei pentru prajit

  • zahar pudra (pentru pudrat)

  • dulceata 


Mod de preparare:

Se pregateste maiaua din drojdie lapte caldut si o lingura zahar. Se amesteca bine bine pana se omogenizeaza totul.



Faina se pune intr-un bol mare, se face o adancitura si se adauga maiaua, coaja de lamaie, restul de zahar, ouale, un varf lingurita sare si untul topit.



Se framanta toate ingredientele pana ce se formeaza o coca maleabila.





Se lasa la crescut langa o sursa de caldura acoperita cu un prosop. Ce frumos a crescut :).



Aluatul crescut se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina. Se taie sub forma rotunda cu un pahar sau cu forma.



Se lasa la crescut gogosile pe planseta inca 10 minute iar apoi se prajesc in ulei incins, la foc potrivit 2 minute  pe o parte si 2 pe cealalta parte,  iar cand s-au rumenti se scot pe un prosop absorbat de bucatarie.



Se pudreaza cu zahar si se servesc cu dulceata...



Pofta buna!

2 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena