bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 21 martie 2012

Pizza cu gorgonzola





Pentru iubitorii de gorgonzola aceasta pizza este minunata! Se prepara destul de rapid (cu exceptia aluatului care trebuie sa stea la crescut) si e delicioasa.





Ingrediente aluat (pentru 2 pizza):



  • 500 g faina

  • 300 g apa calduta

  • 7g drojdie uscata ( un plic )

  • 2 lingurite sare

  • 6 linguri ulei masline

  • 350 g gorgonzola

  • 350 g scamorza (sau cascaval)

  • 4 linguri smantana

  • o legatura patrunjel

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun faina, drojdia si sarea si se adauga apa calduta.

Se framanta incorporand faina de pe margini. Cand se formeaza aluatul se adauga uleiul de masline.

Se framanta 7-8 minute pana ce aluatul devine elastic si neted si se lasa la crescut intr-un bol uns cu ulei in jur de o ora. Se acopera vasul cu folie.

Scamorza se feliaza si gorgonzola se taie cuburi.
Dupa ce creste aluatul se rastoarna pe suprafata de lucru si se taie in doua.
Se intinde fiecare bucata pana se formeaza un blat de circa 20 cm in diametru.
Se distribuie peste fiecare blat feliile de scamorza, cuburile de gorgonzola, cate 2 linguri de smantana si jumatate din patrunjelul tocat. 
Se da la cuptor (foc preincalzit 250 grade) pentru 10 - 12 minute.
Se feliaza si se consuma rapid cat este calda si buna.
 Sa aveti pofta!







3 comentarii:

  1. O nebunie de pizza.Arata super apetisant.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Apetisantaaaa!! Yumy!!!! Vreau si eu!! Cred ca fac in weekend!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai mei prefera cu alte branzeturi,eu cu siguranta optez pentru varianta ta!Delicioasa,pupici!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena