bucatarie traditionala, bucatarie moderna

vineri, 23 martie 2012

Ciocolata alba de casa cu stafide









Ciocolata… ciocolata… ciocolata cui nu-i place ciocolata?
Alba, neagra, cu incluziuni sau fara este delcioasa. Astazi va recomand
ciocolata alba cu stafide.


Ingediente:




  • 200 g stafide

  • 4 linguri rom

  • 150 ml apa

  • 200 g zahar

  • 200 g unt (un pachet)

  • 430 g lapte praf (+/- cateva grame)

  • esenta de rom



Mod de preparare:


Stafidele
se pun intr-un bol si se peste ele se toarna romul.




Laptele praf se cerne pentru a fi cat mai aerat.




Se
pun zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit.




Dupa
ce s-a topit zaharul se mai lasa pe foc 5 minute apoi se da deoparte.
Se
adauga untul taiat cubulete si se amesteca rapid. 




Cand
untul e topit complet ...




Se adauga laptele praf si se amesteca bine bine pana se
omogenizeza. Pasta formata nu tebuie sa fie foarte tare.




Se
adauga stafidele si putina esenta de rom si din 
nou se amesteca.




Se
rastoarna pe o folie (de silicon daca aveti) unsa cu unt. 




Se intinde uniform.




Cand a ajuns la temperatura camerei se acopera cu folie, daca e nevoie se apasa putin cu mana ca sa se uniformizez, apoii se pune la frigider pentru o ora. Poate fi lasata si la temperatura camerei, dar cum eu nu am rabdare sa o degust ....




Se
taie in functie de peferinte. Acasa am taiat-o cu forma stea..... la birou cu cutitul.....









Sa aveti pofta!





Aveti
grija, creeaza dependenta!



11 comentarii:

  1. Mmmm ce bine arata, ador ciocolata, fie si alba!! Ma servesc si eu!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super bine si sunt sigura ca este f delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place! Si daca e si de casa e cu adevarat minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cioco albã o ador din totdeauna, ce bunã a iesit! yummy:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata ciocolata dumneavoastra. Am sa incerc si eu , dar in loc de stafide daca pun alune este bine ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dli poti pune ce vrei, nuci, alune, in functie de preferinte.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/29 martie 2012 la 16:35

    Mi-ai facut o pofta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata super!O sa o incerc saptamana viitoare!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena