bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 2 noiembrie 2011

Pulpe de pui umplute







 





          Rasfoind o carte de bucate de peste Prut (multumesc Victoria) am ajuns la aceasta reteta. Mi-a placut si am si facut-o.

          Ingrediente:


  • 6 pulpe dezosate si fara piele (merg inlocuite si cu 2 piepti de pui)

  • 150 g orez cu bobul lung

  • o ceapa mai mica

  • un morcov mititel

  • sare

  • piper

  • o lingurita delicat

  • 50 ml ulei

  • unt


         Mod de preparare:



         Se toaca marunt ceapa si se da morcovul pe razatoare.







         Se pune uleiul intr-o cratita si se adauga ceapa si morcovul. Dupa cateva minute, cand legumele sunt calite se adauga orezul.

    




      

        Se amesteca totul si se adauga peste compozitie cam 300 ml apa (atat cat sa se acopere orezul), delicatul, sare si piper dupa gust.

        Se lasa pe foc pana ce orezul este aproape facut, sa nu fie foarte uscat, si se da de pe foc pentru a se raci.





         Pulpele se spala bine, se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie si se bat cu ciocoanul de snitele. Se condimenteaza pe ambele parti.

         Se pune pe fiecare pulpa cate una - doua linguri de orez, in functie de cat este de mare pulpa si se fac rulouri. Daca este nevoie se prind cu doua scobitori.











         Se pun pulpele intr-o tava unsa cu ulei si peste fiecare se pune cate o bucatica de unt.












        Se dau la cuptor (preincalzit) la foc potrivit pentru 20 minute, se intorc si se mai lasa cam 20 minute.


        Se scot si se consuma cu muraturi.














         Pofta buna!


  

2 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena