bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 30 noiembrie 2011

Ciorba de cartofi - de post





        Pentru cei care postesc recomand aceasta reteta delicioasa de ciorba de cartofi. Contine multe legume deci este si sanatoasa.



       Ingrediente:




  • 9 cartofi

  • 4 lg ulei de masline

  • 2 cepe

  • 2 morcovi

  • 2 bucati pastarnac

  • un ardei gras

  • o telina mica

  • o lg bors magic

  • o legatura patrunjel



       Mod de preparare:


       Se curata zarzavaturile si se spala.










         Intr-o cratita de 4-5 l se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa tocata si morcovul dat pe razatoare, se calesc foarte foarte putin amestecand mereu.










          Se adauga 3 l de apa pastarnacul, telina si ardeiul taiate in doua. Dupa 20 minute se adauga si cartofii taiati cubulete si putina sare.







        


         Se lasa pe foc pana fierb cartofii, se adauga borsul magic si se potriveste de sare. Se adauga patrunjelul tocat si se opreste focul.








        Mie imi place foarte mult aceasta ciorba daca o mananc cu paine prajita. Ii da un gust minunat.









        Pofta buna!


          

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena