bucatarie traditionala, bucatarie moderna

luni, 21 noiembrie 2011

Baghete (de post)





         Din nou am vrut sa prepar acasa paine. Am ales aceasta reteta de bagheta din revista "Secrete de chef". Am mai facut-o si alta data dar uitasem sa tin cont de un secret, cand am dat painea in cuptorul incins nu am varsat un pahar cu apa  pentru a produce aburi. O sa vedeti mai multe detalii in prezentarea modului de preparere.



         Ingrediente:




  • 500 g faina T480 (eu am folosit 650, de asta aveam prin casa)

  • 10 g sare

  • 10 g drojdie proaspata

  • 300 ml apa calduta



         Mod de preparare:





         Drojdia se amesteca cu 50 ml de apa  calduta (din cei 300) bine bine pana se dizolva. Amestecul format se pune intr-un bol peste faina, se adauga si sarea.











        Treptat se adauga si restul de apa si se framanta bine bine, apoi se scoate aluatul din bol si se intinde pe o planseta.









         Se pliaza aluatul in 4 apoi se intinde putin cu sucitorul pana cand devine omogen.











          Se ruleaza din nou si se pune in bol la crescut pentru 45 minute intr-un loc cald.







          Dupa ce s-a scurs timpul, se scoate din nou aluatul pe planseta, se intinde se impatureste in 4 se pune inapoi in bol si se mai lasa la crescut inca 45 minute.















        Dupa ce au trecut si cele trei sferturi de ora, se pune aluatul pe masa de lucru se se imparte in doua.











          Se impatureste o data fiecare bucata apoi se lasa aluatul inca 20 minute pe planseta la crescut.       











         Dupa ce se scurg si cele 20 de minute se ia fiecare bucata de aluat si se transforma intr-o bagheta. Se pune aluatul pe planseta, se intinde, se  ruleaza apasand marginile pana se obtine bagheta.









          Se aseaza baghetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 minute. 








           Se cresteaza cu un cutit bine ascutit, se ung cu apa si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade.







           Pentru ca baghetele sa nu se intareasca prea tare, in cuptor trebuie sa fie putin abur, de aceea cand introduceti baghetele, se varsa pur si simplu un pahar cu apa in cuptorul incins.

           Ultimile cele 5 minute se regleaza cuptorul, me modul grill.... Painea va capata o culoare deosebita.

           Credeti-ma ca paine aceasta e minunata din toate punctele de vedere.











          O poza clara cu sectiunea...



   

        Merge minunat cu branza cu mucegai, cascaval si nu numai....

        Pofta buna!


3 comentarii:

  1. numai bune pentru postul acesta! imi place blogul tau, are retete interesante, numai bune de pus in practica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Citind reteta parca simteam miros de paine.Este foarte frumoasa.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de aprecieri Lavi... Nici cu blogul tau nu mi-e rusine... retete delicioase.
    DiaMar multumesc...

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena