bucatarie traditionala, bucatarie moderna

vineri, 11 noiembrie 2011

Clatite cu carne de vita





        Clatite cu carne.... un aperitiv rece mai mult decat delicios care poate fi consumat si ca fel principal.

     

         Ingrediente:


  • 1,2 kg vrabioara de vita

  • 75 g unt

  • o telina

  • un pastarnac

  • doua ceapa

  • 2 morcovi

  • 14 - 15 clatite

  • 2 oua

  • 100 g pesmet


        Mod de preparare:

        Se spala bine carnea, se curata de pielite se taie in bucati, si se pune intr-o oala cu apa la fiert. Se spumeaza foarte des.









         Se curata zarzavaturile si se spala si se adauga in oala cand carnea nu mai lasa spuma. Se pune si putina sare.





       Se lasa pe foc pana carnea e fiarta, apoi se scoate pe un platou iar supa se strecoara intr-un bol.

      

       Se lasa carnea la racit iar apoi se da prin robot pana e marunta.






        Se adauga untul si cate putin din supa pana compozitia e cremoasa. Se potriveste de sare si piper.


        Se unge fiecare clatita cu compozitia de mai sus, se indoie doua margini si se ruleaza in sens opus.



















        Ouale se bat bine cu putina sare. Se trece fiecare clatita prin ou si apoi prin pesmet.





        

       Se prajesc in ulei incins la foc potrivit si se intorc pe fiecare parte pana se rumenesc. Se scot pe un platou, pe servetele absorbante.







       Si o fotografie cu sectiunea ca sa va fac pofta....









        Pofta buna!












3 comentarii:

  1. Clatitele cu carne sunt grozav de bune si satioase.Weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Miaimi....chiar arata foarte bine...chiar mi s-a facut pofta...sper sa-mi iasa si mie delicioase...:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Anitza daca respecti toti pasii sigur ies delicioase.

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena