bucatarie traditionala, bucatarie moderna

duminică, 27 noiembrie 2011

Chiftelute de ton cu mac





         De obicei cand pregatesc aperitive imi place sa fie cat mai animate. Cele monotone nu imi plac, sa fie totul de aceeasi culoare. M-au atras aceste chiftelute tocmai din cauza aceasta..... dar s-a dovedit ca si gustul este nemaipomenit.



        Ingrediente (pentru 12 chiftelute):




  • o conserva de ton in ulei de masline (100g)

  • 25 g unt

  • 2 lingurite mustar

  • o lg smantana

  • o lingurita marar tocat

  • sare 

  • piper

  • o lingurita zeama de lamaie

  • 50 g mac



        Mod de preparare:





        Tonul se pune intr-un bol cu foarte putin ulei din conserva (cam o lingurita), se adauga untul si mustarul si amesteca bine pana cand se obtine o pasta omogena.










          Se adauga smantana, sucul de lamaie si mararul.










         Se amesteca din nou foarte bine, se pune putin piper si daca este nevoie si putina sare. Compozitia trebuie sa arate ca o pasta cremoasa.










          Se acopera bolul cu o folie si se da la frigider pentru doua ore.


          Dupa ce s-a scurs timpul, se formeaza chiftelutele si se dau prin mac.












         Se pun pe o farfurie si din nou se dau l frigider acoperite de o folie pentru o ora.










        Se servesc reci.









         O fotografie cu sectiunea...










        Pofta buna!



3 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena