bucatarie traditionala, bucatarie moderna

vineri, 23 decembrie 2011

Suc de pere - facut acasa





In perioada sarbatorilor majoritatea persoanelor cumpara suc, suc natural, suc cu acid. Eu va recomand acest suc facut in casa, ca atare stiti exact ce beti. Mai ales ca se face foarte simplu si nu trebuie sa aveti grija lui.

Ingrediente:




  • 1.5 kg pere

  • 180 g zahar

  • 900 ml apa

  • zeama unei lamai


Mod de preparare:

Se spala perele, se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie, se curata de coji si cotoare.



Se pun intr-o cratita de 3-4 litri taiate in 4, se adauga apa si zeama lamaii si se lasa cateva minute sa se patrunda aromele.



Dupa 10-15 minute se adauga zaharul si se pun la fiert pe foc potrivit spre mic pentru 35-40 minute, pana sunt fierte perele.

Se scot perele fierbinti si se zdrobesc in blender (zeama ramane pe foc) apoi se pun din nou in zeama si li se mai dau un clocot. Atentie sa nu va frigeti.



Se pune sucul fierbinte in sticle si se lasa la racit apoi se tine la frigider pana se consuma (nu mai mult de 3-4 zile).



Va servesc si pe voi cu un pahar...



Sa aveti pofta!

5 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena