bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 21 decembrie 2011

Cornete



Aceaste cornete imi plac la nebunie, mai ales daca umplutura e compusa din frisca naturala si nuca. Cand eram copila mergeam cu uratul la bunici si mereu o ''tanti'' din sat ne servea, atat pe mine cat si pe fratele meu... Ce vremuri... Asteptam mereu sa ajungem la ea ca ne obisnuisem ani de ani sa ne serveasca cu prajituri bune.

Pentru a o pune in practica aveti nevoie neaparat de conuri, fie din lemna fie din metal.



Ingrediente:


  • un pachet margarina unirea

  • 250 ml lapte caldut

  • 2 lg zahar

  • 2 oua

  • 2 pl zahar vanilat

  • o lingura rom

  • 300 g nuca data prin masina

  • 100 g zahar


Mod de preparare:

Intr-un bol se pune margarina cu laptele, 2 linguri de zahar, galbenusurile, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine. Se adauga faina cat cuprinde (nu trebuie sa fie un aluat tare) si se formeaza un aluat elastic, usor la modelat.



Se bate putin albusul. Separat nuca se amesteca cu 100 g zahar pana se omogenizeaza.



Se face din aluat o foaie subtire (din jumatate sau chiar mai putin in functie de cat loc aveti pe masa de lucru) si se taie fasii de 2 cm.



Se infasoara aluatul pe conuri, pornind de la varf. Daca a mai ramas aluat cand ajungeti la capat, taiati-l.






Mi-au iesit 56 de cornete parca. Eu le-am impartit cu cumnata mea, voi puteti sa injumatatiti cantitatile.





Se unge cu o pensula fiecare cornet cu albus de ou....



Apoi se tavaleste prin nuca si zahar...



Se pun intr-o tava cu varfurile in sus.



Si se dau la cuptor, la 170 grade (preincalzit) pentru 25-30 minute. Cand se scot se lasa in tava la racit abia apoi se scot formele.



Au un gust minunat, nu m-am abtinut sa nu mananc unul chiar daca nu era umplut. Astept cu nerabdare sa le umplu cu frisca si nuca.

Puteti sa alegeti alta crema care va place: de lamaie, de zahar ars, de ciocolata. Va recomand sa le umpleti cu ceva cremos deoarece cornetele se fragezesc. Am mancat si cornete umplute cu ciocolata de casa dar erau mai tari, ele neavand de la ce sa se fragezesca!










Pofta buna!


11 comentarii:

  1. Cred ca este tare bun! Arata super bine!! Pupicei! Sarbatori fericite!!

    RăspundețiȘtergere
  2. excelente cornete! abia astept sa-mi cumpar si eu conuri :)

    te pup draga mea si-ti doresc Sarbatori fericite! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. arata bine!!! Salvez si eu reteta. Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bune trebuie sa fie si cat sunt de frumoase. Am conurile, dar n-am o reteta buna pt aluat, daca imi permiti voi prelua de la tine reteta, prea bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca va place. Livia imi place mult reteta, cum spuneam aluatul este elastic si foarte usor de modelat. Va pup pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne sunt multi ani de cand nu mananc un cornet delicios cu crema,reteta inca o mai am dar formele nu!Arata minunat si stiu cat sunt de bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna D-na Irina!
    Intru sa privesc si minunez,aceste apetisante Cornete!
    Arata "EXCELENT"!
    Multumiri pentru reteta si fotos!
    Iar pe acesta cale, doresc sa va urez,
    un Craciun aducator de bucurii, fericire si liniste sufleteasca. Iar Anul Nou, mult optimism, si numai succese pozitive!

    Cu prietenie
    Laura S.

    PS.
    As avea o intrebare in legatura cu formele.
    De unde as putea sa-mi cumpar/comand si eu asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. Laura....ma faci sa rad... d-na...? mai am mult de crescut :)). Spunea o prietena de-a mea ca ar fi vazut forme in auchan.... Nu garantez deoarece merg mai rar si eu chiar nu le-am observat. Tot respectul pentru tine ca stiu cate bunatati minunate faci...
    Flory cata dreptate ai... Abia astept sa le umplu...yamy yamy

    RăspundețiȘtergere
  9. Laura....ma faci sa rad... d-na...? mai am mult de crescut :)). Spunea o prietena de-a mea ca ar fi vazut forme in auchan.... Nu garantez deoarece merg mai rar si eu chiar nu le-am observat. Tot respectul pentru tine ca stiu cate bunatati minunate faci...
    Flory cata dreptate ai... Abia astept sa le umplu...yamy yamy

    RăspundețiȘtergere
  10. Irina, este OK.?!
    Hai e bine ca ai ris putin si asa o facem destul de rar...D-ne/-soare sitem toate mai mult sau mai putin :-)))
    Mai Irina, acest magazin nu exista in Austria, poate cind vin in RO. sa dau de unul....
    Am sperat la unul online, dar o sa ma pun pe cautat, deoarece m-au impresionat taaaaaaaaaaaaaare mult!
    Deja salovez , numai la gindul cit de gustoase ar fii...o je ce-mi faci tu mie...
    Iar cu minunatiile mele...nu le gasesc asa minunatiii.De cind cu Blogosefera, am relaizat cit de pitica sint in ceea ce priveste acesta arta a gurmanzilor.
    Dar chestia este ca, mai mult gatesc reteta care sint sigura ca se maninca.De multe ori vad cite ceva mai aparte, exotic...dar in momentul urmator imi dau seama, ca degeaba püun in practica ca, nu stiu daca stii proverbul;
    Ce Taranul cu cunoaste, nu maninca!"
    C-am asa e la mine.
    gatesc variat, dar cu ingrediente care stiu ca se maninca.
    Asta este!
    Hai ca te ploctisesc!
    Toate cele bune inca odata siiiii....cind gasesc cornetele.... revin la acesta reteta!
    Bay, bay!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena