bucatarie traditionala, bucatarie moderna

joi, 8 decembrie 2011

Parjoale din cartofi cu verdeata - de post





Pentru cei care postesc mai adaug inca o reteta delicioasa, parjoalele din cartofi cu verdeata.

Ingrediente:




  • 800 g cartofi

  • o ceapa mijlocie

  • o legatura patrunjel

  • sare

  • 150 g pesmet

  • 50 g margarina

  • piper

  • ulei pentru prajit


Mod de preparare: 

Se spala cartofii si se pun sa fiarba intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se lasa la racit cateva minute apoi se curata de coaja.




Cartofii se zdrobesc cu blenderul, se amesteca cu margarina, se adauga ceapa spalata si tocata marunt, patrunjelul spalat si tocat, pesmetul, sare si piper.




Se amesteca bine si se obtine o pasta consistenta.




Se fac mai intai toate parjoalele si se pun pe o planseta.




In uleiul bine incins se pun parjoalele si se lasa cateva minute pe o parte si cateva pe cealalta parte. Dupa ce s-au rumenit se scot si se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie.




Se servesc calde cu diverse salate.




Pofta buna!

4 comentarii:

  1. eu nu tin post dar parjoale de cartofi as papa ca arata super...cred ca merg cu sos de smantana :D
    o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am venit intr-un suflet,poate mai prind si eu una.Arara super.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici noi nu tinem post, dar pârjoalele tale aratã ispititor de bine:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata tare bine...sigur sunt si bune! Cred ca zilele astea le fac si eu.
    ciao!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena