bucatarie traditionala, bucatarie moderna

joi, 10 septembrie 2009

Ardei conservati pentru iarna





Toamna majoritatea gospodinelor isi achizitioneaza  vinete, ardei, patrunjel si altele pentru conservare lor.

Sunt multe metode de conservare. Astazi va prezint modul in care pun eu ardeii la conservat pentru iarna.



Se aleg ardei grasi, frumosi se spala si se sterg.
Se pune un litru de ulei la incins intr-o cratita cu diametrul destul de mare si nu foarte inalta.In functie de cati ardei aveti s-ar putea sa ramana sau sa mai fie necesar ulei.
 Cand este incins uleiul se da drumul la ardei (depinde cati incap intr-o tura) iar cand se rumenesc se intorc cu o paleta de lemn (atentie sa nu ii intepati).
Cand sunt gata se scot intr-o cratita/ lighean, se presara putina sare si  se acopera cu un capac. Se repeta operatiunea pana ce se termina toti ardeii.
Se lasa cam 15-20 minute apoi se curata de pielite, se scoate cotorul si semintele. Daca mai raman urme de la pelite se trec printr-un jet de apa apoi se lasa la scurs.
Se fac portii, se pun in pungute si apoi se baga la congelator.
Prefer aceasta metoda si nu cea pe o plita fierbinte deoarece nu suport sa ma frig la degete:). Mi se pare si mult mai rapida si gustul este delicios indiferent de modul cum sunt ardeii gatiti atunci cand ii decongelam. Daca o fi un pic mai mult colesterol... asta e!
Un prim plan:
Spor la copt!

Un comentariu:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena