bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 22 aprilie 2009

Drob in aluat











Foarte multe persoane pregatesc de Paste drob. Va recomand aceasta reteta de drob in aluat, delicioasa.






Ingrediente (pentru un drob):


- 800 g organe miel (daca organele cantaresc mai putin completati cu carne de miel)


- 4 oua crude


- 2 oua fierte


- un galbenus pentru uns


- 2 felii paine


- 200 g unt


- o legatura marar


- o legatura patrunjel


- o legatura ceapa


- condimente pentru drob, sare, piper


- 50 ml lapte



Mod de preparare:


Se curata, se spala carnea si se pun sa fiarba intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic si cand dau in fiert se ia spuma ca sa nu capete un miros neplacut.


Se incearca cu o furculita daca au fiert si apoi se scot la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit, se toaca marunt (eu le-am dat prin robot dar nu foarte mult) si se pun intr-un bol mai mare.


Se spala si se marunteste verdeata.


Feliile de paine se inmoaie in putin lapte si se adauga langa maruntaiele de miel. Se adauga verdeata, ceapa, ouale batute spuma, untul, si condimentele si se amesteca bine pana se obtine o pasta.






Se prepara foaia de aluat, se intinde o foaie ca de taitei, se aseaza in tava (de cozonac) unsa cu unt astfel incat sa acopere si marginileSe pune jumatate din compozitia pentru drob, se pun ouale intregi, restul de compozitie se niveleaza cu o paleta si se acopera cu aluatul de pe margini.


Se unge cu un galbenus de ou.




Se baga la cuptor la foc potrivit (in jur de o ora) si se taie dupa ce se raceste.


Pofta buna!



PS: Data viitoare am sa intep aluatul in cateva locuri ca sa nu crape

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena