bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 1 aprilie 2009

Mancarica de cartofi RAPIDA


De ce rapida? Pentru ca se face foarte repede, e numai buna de pegatit cand ajungeti tarziu acasa (asa am patit si eu astazi). E forte gustoasa.
Ingrediente:
- un carnat de casa sau de porc
- 1 kg cartofi
- o ceapa
- 50 g unt (2 linguri)
- o lingura bulion
- condimente
- patrunjel verde

Mod de preparare:
Se taie marunt o ceapa si se pune la prajit usor, fara sa se rumeneasca in unt.
Se adauga carnatul taiat rondele (sau jumatati de rondele :) )Se lasa pe foc foarte mic mestecand din cand in cand.
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se adauga in cratita de pe foc impreuna cu 1 litru de apa in care s-a dizolvat o lingura de bulion si una de delicat. Se lasa pe foc potrivit pana se moaie cartofii.
Cand e gata se opreste focul si se adauga deasupra patrunjel verde.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena