bucatarie traditionala, bucatarie moderna

marți, 12 mai 2009

Costita afumata cu fasole boabe




Vroiam sa mananc ceva ce nu am consumat de mult si asa am ajuns la costita afumata cu fasole boabe.
Ingrediente:
- 1/2 kg costita afumata
- 1/2 fasoloe boabe uscata (alba marunta)
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 2 linguri sos de rosii
- condimente, sare, piper
Mod de preparare:
Se curata fasolea, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotita.
Separat se pune la fiert intr-o alta cratita cam 1 l de apa.
Dupa 5-10 minute se varsa apa din fasole si se adauga cea din cealalta cratita.
Se repeta acest procedeu cam de 3-4 ori (se schimba apa din fasole si se pune tot apa fierbinte).
Se curata ceapa, se toaca marunt, si se pune intr-o cratita peste uleiul incins.Se lasa cateva minute (2-3) se adauga bucatile de costita afumata si se lasa la inabusit pe foc mic.
Intr-un litru de apa fierbinte, se dizolva cele 2 linguri de sos de rosii, o lingura de condimente, putin piper si, doar daca mai trebuie, sare.
Se scurge fasolea dupa ce a fiert si se toarna in cratita cu costita. Peste se adauga amestecul de mai sus.
Se acopera si se lasa la fiert pana scade. Cand e gata se presara putin patrunjel verde (optional).
Pofta buna!

Un comentariu:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena