bucatarie traditionala, bucatarie moderna

joi, 7 mai 2009

Ciulama de pui







In sfarsit am intrat in bucatarie....dupa o lunga absenta. Nici astazi nu aveam buna dispozitie dar mi-era dor de ceva bun si am ales ciulamaua de pui din cartea de bucate a lui Radu Anton Roman. A iesit o bunatateeee....




Ingrediente:


- pieptul de la 2 pui (1-1.2kg)


- 2 cepe


- 1 morcov


- 200 g unt


- 200 g faina


- 250 g smantana


- condimente, sare piper


- jumatate legatura de patrunjel.




Mod de preparare:


Se taie pieptul de pui in bucati si se fierbe in apa sarata (cam 2 litri de apa), dupa primul clocot se spumeaza si se adauga ceapa si morcovul intregi.





Dupa ce a fiert carnea, se scoate pe un platou.


Se strecoara un litru de supa, doar 500 de ml se pun intr-o cratita cu putin piper si unt, se amesteca din cand in cand pana ce untul se topeste. Se adauga faina si se amestca bine pana ce se omogenizeaza. Dupa ce da in clocot se adauga si smantana.


In functie de preferinte se mai adauga supa pentru a subtia ciulamaua!


Se adauga carnea si se mai da un clocot.


Se presara patrunjelul tocat marunt deasupra.


Se serveste calda cu mamaliguta.


Pofta buna!



4 comentarii:

  1. arata asa bine...=p~.anca

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Irina. O reteta f buna si relativ usor de facut. Eu am pus si un praf de nucsoara la final. Merge f bine daca iti place nucsoara :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut reteta asta si a iesit foarte buna! Multumesc :) Radu Anton roman rules!

    RăspundețiȘtergere
  4. Andrei sa iti fie de bine! Ma bucur ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena