bucatarie traditionala, bucatarie moderna

miercuri, 2 mai 2012

Prajitura cu lapte condensat - prajitura milionarului





Daca doriti o prajitura dulce, cu caramel si glazura de ciocolata aceasta sigur va este pe plac. Am vazut-o intr-o revista frantuzeasca si m-a atras ca un magnet. Este foarte apreciata in Franta.



Ingrediente blat:


  • 175 g faina

  • 125 g unt

  • 50 g zahar (de preferat brun)


Ingrediente crema:


  • 50 g unt

  • 50 g zahar (de prepferat brun)

  • 380 g lapte condensat (daca aveti cutia de 400 folositi-l tot fara probleme)

  • 100 g ciocolata cu lapte




Mod de preparare:

Se pun faina si untul intr-un bol si se framanta.



Se adauga zaharul.



Se framanta bine bine pana nu se mai simte zaharul apoi se distribuie aluatul intr- tava (patrata am folosit eu cu latura de 26 cm). Se inteapa cu o furculita. Se da la cuptor, preincalzit 190 grade, pentru 20 minute apoi se scoate pe un fund.



Intr-o cratita antiaderenta se pun laptele condensat, untul si zaharul.



Se lasa pe foc mic in jur de 15-20 minute pana ce se ingroasa, incepe sa se inchida la culoare si se desprinde de marginea oalei.



Peste blat se distribuie caramelul format.







Cand caramelul este racit complet se distribuie pe el ciocolata topita in bain-marie.



Se lasa la racit, apoi se taie cubulete.





Sa aveti pofta!

7 comentarii:

  1. Pofta am sigur,ca doar este vorba aici de ceva ciocolata,dar nu am prajitura.N-am ce face si ma multumesc doar cu privitul tura asta,ca data viitoare vin pe capul tau.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simpla si delicioasa! Chiar o voi incerca!

    RăspundețiȘtergere
  3. E yummy, si eu gãtesc mult cu lapte condensat:)

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta foarte simpla, dar de efect!!!Este delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. da, da tare apetisanta e! si nu am mancat toata saptamana mai nimic dulce, deci as atenta la prajitura ta!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena