bucatarie traditionala, bucatarie moderna

vineri, 4 mai 2012

Chifle frantuzesti







O specialitate frantuzeasca, aceste chifle cu gust minunat, au coaja si un interior moale si usor.



Ingrediente:


  • 400 g faina

  • o lingurita si jumatate sare

  • o lingurita zahar pudra

  • 15 g drojdie proaspata

  • 120 ml lapte caldut

  • 175 ml apa calduta

  • unt pentru uns tava


Mod de preparare:

Faceti o pasta din drojdie si lapte.

Cerneti faina intr-un vas. Adaugati sarea si zaharul si faceti o groapa in mijloc peste care adaugati pasta. Lasati la temperatura camerei 15-20 minute sau pana cand amestecul incepe sa faca bule.



Adaugati apa treptat si framantati 8-10 minute pana ce aluatul devine elastic si neted. Asezati aluatul intr-un vas uns cu unt sau cu ulei, acoperiti-l cu o folie.



 Lasati-l la crescut timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.




Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si impartiti-l in 10 bucati cat de cat egale.



Modelati bucatile de aluat in forma de minge apoi alungiti-le. Presarati usor faina deasupra lor. Asezati-le la distante mari unele de celelalte pe tava, si lasati-le la crescut 20 minute.




Intre timp puneti 500 ml apa intr-o tigaie si puneti-o in partea de jos a cuptorului.  Porniti cuptorul la 230 grade.

Ungeti-va partea laterala a mainii drepte cu putin unt sau ulei si apasati in mijlocul fiecarei chifle pentru a face o crapatura adanca.  Lasati din nou la crescut cateva minute.



Coaceti chiflele pentru 15 minute sau pana cand devin aurii. Puneti-le pe un gratar si lasati-le la racit.







Delicioase.....



Merg foarte bine la sandwichuri.



Sa aveti pofta!

Reteta face parte din cartea "Retete delicioase pentru prepararea painii"

3 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena