bucatarie traditionala, bucatarie moderna

vineri, 21 octombrie 2011

Placinte cu mere





       


             Ingrediente
aluat:







·        
500 g  faina






·        
3 oua






·        
120 g margarina






·        
3 linguri zahar






·        
20 g drojdie






·        
un plic zahar vanilat






·        
3 lg smantana






·        
40 ml lapte




·                
o lingurita sare






          Mod de preparare:


                Drojdia se amesteca cu o
ligurita de zahar pana se lichefiaza.


                Se pune faina intr-un castron si
se amesteca cu margarina, cu drojdia dizolvata, si cu toate celelalte alimente
mai putin cu laptele.









                 Se omogenizeaza si treptat se
adauga laptele pana se obtine un aluat moale (dar care nu trebuie sa se prinda
de mana atunci cand framantati).



                Se lasa la crescut o ora, timp
in care se pregatesc merele.


                Se curate merele, se dau pe
razatoare (manuala sau de la robot), se amesteca cu zaharul si cu o lingurita
de scortisoara si apoi se pun la stors intr-o sita.


















          Dupa ce creste aluatul se separa in 10 (au iesit 10 placinte potrivite, nici prea mari nici prea mici), fiecare bucata se intinde pe o planseta, se umple cu cate o lingura cu varf de mere, si se impacheteaza. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata.












         


          Dupa ce stau la crescut zece minute se ung cu ou si se presara cu mac.























          Se introduc in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Cand se scot, se ung cu unt si se lasa la racit acoperite cu un prosop curat.


          Nu pot sa spun decat ca au iesit pufoase si delicioase.
















          Si o fotografie cu sectiunea......











          Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Eu sunt topita dupa mere,asa cu servesc una.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. placintele cu mere sunt preferatele mele.mai ales daca-s calde.mi-ai facut o pofta de zile mari.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Va pup si eu si impart cu drag placintele mele cu voi, care mereu gatiti bunatati!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena