bucatarie traditionala, bucatarie moderna

joi, 20 octombrie 2011

Carbonara cu sunca taraneasca





          Rapid, usor de facut si pe placul tuturor.



          Ingrediente:


  • 400 g paste 

  • 100 g unt

  • 300 g sunculita taraneasca (nu se intampla nimic daca puneti mai mult)

  • 150 ml smantana

  • 200 g cascaval

  • piper

  • sare


          Mod de preparare:



          Se pun intr-o cratita 3 l de apa si o lingurita de sare. Cand clocoteste se adauga pastele. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (intre7-15 minute).

          Dupa ce au fiert se scot in sita si se trec prin cateva jeturi de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele.

          Intre timp se da cascavalul pe razatoare si sunculita se taie cubulete.  

       





          Separat se topeste untul intr-o craticioara, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper in functie de preferinte.




  





          Se amesteca bine spoi se adauga cascavalul si se amesteca bine pana se obtine un sos cremos.


         













          Feliile de bacon se pun sa se prajeasca intr-o tigaie unsa cu putin ulei pana se rumenesc pe ambele parti. Daca sunt prea uleioase se scot pe un platou sa se scurga (daca puneti putin ulei nu va fi cazul).











          Pastele se adauga peste sosul carbonara si apoi baconul afumat. Se orneaza dupa preferinte cu ce aveti prin grigider si sunt gata......





         


          Pofta buna!

3 comentarii:

  1. arata foarte bine si e si foarte simplu de facut din cate observ..cred ca am sa incerc si eu..ar fi prima oara cand gatesc ..sper sa reusesc ;))) felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena