bucatarie traditionala, bucatarie moderna

joi, 2 iulie 2009

Pilaf de dovlecei




Facea mama cand eram eu mica un fel de ghiveci cu dovlecei... Rasfoind cartile de bucate am ajuns la aceasta reteta care seama cel mai bine cu reteta mamei. Am cules-o dintr-o carte de bucate a Editurii Flacara (2009).

Ingrediente:
- 2 dovlecei tineri
- 2 cepe mai mici/ 1 mare
- un ardel gras rosu
- o lingura unt
- o ceasca de orez
- 3 cesti apa
- 50 ml ulei
- 3 rosii
- sare
- piper
- marar

Mod de preparare
Se curata zarzavaturile si se spala.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in untul topit. Dupa 2-3 minute se adauga dovleceii si ardelul taiati cubulete, condimente, uleiul si doua cani apa.


Se lasa la fiert cam 5-10 minute pana se inmoaie putin dovlecelul si se adauga orezul ales si spalat. Dupa ce s-a calit si el putin se pun restul de apa, sucul de rosii, se potriveste de sare si se mai dau cateva clocote.


Se pune si mararul curatit, spalat si taiat.
Teoretic urmatorul pas ar fi introducerea acestei compozitii la cuptor pntru 15-20 de minute.
Pentru ca am avut un orez cu bobul foarte subtire nu a mai fost nevoie deoarece a fiert foarte repede pe ochi.
In functie de orez alegeti varianta care vi se potriveste.
Pofta buna.

2 comentarii:

  1. Si noi sintem innebuniti dupa dovlecei, suna foarte bine. Te rog sa treci miine pe la mine sa ridici niste premii. O duminica placuta Cami

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena