Simplu de preparat dar delicioase...
Ingrediente:
- o cana faina
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 2 linguri zahar
- o lingura unt
- 1/2 praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- sare
Mod de preparare:
Se pune intr-un bol faina cernuta, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga laptele, zaharul, vanilia, sarea. Se bate bine cu mixerul pana dispar cocolosele. Se adauga untul topit (nu fierbinte) si praful de copt. Se omogenizeaza din nou.
Se pune o tigaie cu coada (eu prefer una de fonta groasa) sa se infierbante pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pensula.
Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste alta! (Aveti grija ca mancaciosii nu au rabdare sa le terminati si fura:) )
Din cand in cand se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramana prea groasa.
Cand toate sunt gata se umplu pe rand: se intinde dulceata/gem, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul.
Pofta buna!
nu am mai facut de ceva timp clatite...mi-ai dat o idee pentru un dulce rapid, simplu si usor de preparat
RăspundețiȘtergere