bucatarie traditionala, bucatarie moderna

luni, 20 februarie 2012

Pizza cu bacon si aluat din bere






La inceputul lunii decembrie Amane-a provocat foarte frumos. Fiecare participant a primit de la ea un link cu alt blog culinar care trebuia frunzarit, trebuia aleasa o reteta si probata. Gasiti detalii pe blogul Amei, aici.

Blogul pe care a trebuit sa il frunzaresc eu este Olive`s Kitchen si m-a atras aluatul de pizza cu bere, gasiti reteta aici







Ingrediente aluat:



  • 500 g faina

  • 300 ml bere (in functie de faina pot intra +/-)

  • 7 g drojdie uscata

  • o lingurita cu varf sare

  • 3 linguri ulei de masline


Ingrediente compozitie:



  • 300-350 g cascaval ras

  • 300-350 bacon taiat cubulete (cel de la gourmet e preferatul meu)

  • o cutie mica porumb

  • ketchup


Mod de preparare:


Se cerne intr-un bol faina, se face o gaura in mijloc unde se pun drojdia si sarea. 




Se adauga treptat bere pana se formeaza coca.




Cand e format aluatul se adauga cele 3 linguri de ulei de masline si se framanta pana se omogenizeaza.




Se pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si se acopera cu un prosop curat.




Se lasa la crescut in jur de 50-60 minute.




Se imparte in doua si se intind foile in functie de tavile avute, rotunde sau patrate. Tava mea este speciala pentru pizza, si din cauza aceasta nu am uns-o cu nimic. Daca folositi o tava normala ungeti-o cu putin ulei sau puneti foaia de aluat pe hartie de copt.




Se unge cu putin ketchup, se adauga 1/4 din cascaval, 1/2 din bacon, 1/2 din porumb si iar 1/4 din cascaval.




Se da in cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 15-20 minute. Se scoate si se aseaza pe un gratar.




 Mi-a placut mult acest aluat cat si combinatia bacon, porumb, cascaval. 




O sectiune in care se observa aluatul...




Sa aveti pofta!

3 comentarii:

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena