bucatarie traditionala, bucatarie moderna

marți, 16 iunie 2009

Pizza de casa a la Vuselo (Andi)





Dupa o lunga abstinenta in bucatarie am preparat astazi o pizza dupa reteta unui amic de-al meu...cu mici modificari ca sa fie pe gustul meu. Cu ocazia aceasta am probat si cuptorul cel nou de care momentan sunt foarte multumita si plita.

Ingredient aluat:
- 500g faina alba;
- 1 ou;
- o lingurita bicarbonat stins;
- 30g drojdie;
- sare;
- o lingura zahar;
- o lingura margarina;
- in jur de 150-170 ml lapte.

Mod de preparare aluat:
Se freaca intr-o canita drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Se pune faina cernuta intr-o bol si peste ea restul de ingrediente (si drojdia). Se omogenizeaza bine, optional la sfarsit se poate adauga o lingura de ulei, iar se amesteca si se lasa la crescut cam 15-20 minute.


Ingrediente compozitie:
- 300g bacon;
- 2 ceapa verzi;
- 200g carnat semiafumat;
- o conserva de ciuperci a 400g;
- 300g telemea de vaca;
- 2 oua la sfarsit ca sa lege compozitia;

Preparare compozitie:
Intr-un ceaun de tuci sau o oala din teflon, la foc potrivit, se pune sunca taiata marunt la topit.Dupa ce-si lasa putina untura se adauga ceapa taiata marunt, se lasa un pic la calit,dupa care se adauga carnatul taiat cubulete marunte.


Dupa aproximativ 3 minute se adauga si ciupercile taiate marunt si se lasa aproximativ 6-7minute...se adauga branza rasa pana ce se topeste, se gusta pt a verifica daca mai trebuie sare si se ia de pe foc.


Se bat cele doua oua care se toarna peste compozitie (sa nu fie fierbinte) amestecandu-se usor pentru omogenizare si pentru a nu se face franjuri.

Etapa finala:
Se incinge cuptorul.
Se ia o tava pt cuptor care se unge uniform cu ulei, in care se aseaza aluatul intins bine (grosimea se face dupa preferinta),

pe care se intinde uniform compozitia, care am ornat-o cu 125 g de mozzarela rasa pe razatoarea mare, masline si ardei gras.


Se introduce tava in cuptorul incins, pe foc potrivit si se lasa pana se face aluatul (la 210 grade am lasat-o 20 minute).
Cand e gata se portioneaza, se aseaza pe farfurie si se serveste calda cu sos.
Nu este foarte aratoasa dar e foarte gustoasa si hranitoare (Andi sunt de acord cu tine ).

Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Cred ca trebuie sa fie tare buna pizza asta!
    Sa stapanesti sanatoasa noua bucatarie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da este foarte buna Pizza. Nu am mancat niciodata o pizza pregatita in felul acesta.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. multa mancare buna! ne servesti si pe noi cu o felie de pizza?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ultima felie am papat-o dimineata. La urmatoarea va invit ;).

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena