bucatarie traditionala, bucatarie moderna

luni, 17 august 2009

Varza dulce cu carne de porc afumata



Dupa concediu cu greu am intrat in bucatarie recunosc... Astazi mi-a venit cheful si am preparat aceasta varza care a iesit delicioasa.

Ingrediente:
- o varza frumoasa (cam de 1.2 kg)
- 350 g piept de porc fiert si afumat (merge si costita sau kaizer)
- 100 ml ulei
- 2 linguri bulion
- 2 linguri secretul gustului
- un varf de lingurita piper.

Mod de preparare:
Se curata bine varza iar poi se taie marunt ca fideaua sau se da in robot prin razatoarea de varza.


Se pune la incins uleiul.

Se toaca ceapa marunt si i se da drumul in uleiul incins. Imediat se pune si carnea taiata feliute. Se lasa la prajit cam 5 minute si se mesteca din cand in cand.


Se amesteca 500 ml de apa cu bulionul si cu secretul gustului.

Se adauga varza in oala de pe foc apoi amestecul de mai sus.

Se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert.

Din cand in cand se amesteca iar daca scade apa se mai adauga putin.

Spre sfarsit se adauga putin piper si sare daca este necesar.

Se face rapid si e foarte delicioasa.

Pofta buna.

6 comentarii:

  1. Aoleu!!! deja imi miroase browser-ul a carnitza de purcel, iar mouse-ul mi-a stranutat deja de 2 ori de la "varful de lingura de pipier". In rest....instinctul digestiv e....VARZAAAA!! (pacat ca nu sunt conditzii de a gusta asemenea mancare "popeasca")///

    JohnnyBC

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mai la sfarsit se toaca marunt un ardei iute (nu prea iute) carnos, si se presara e toata suprafata, se pune capacul si se opreste focul. Ardeiul se moaie putin si-si lasa aroma. Langa ea se pune o mamaliguta bine invartita nici prea tare nici prea moale si o lingura de smantana acrisoara. Dupa aia... of, of, mai, mai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa iau aminte data viitoare! Multumesc pentru sfat!

    RăspundețiȘtergere
  4. incercati si cu pulpita de porc nu prea unsa si cu niste marar verde(poate fi si uscata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am pus in loc de apa 500 ml de vin rosu de tara si niste marar. Faceti o proba!

    RăspundețiȘtergere
  6. hmmmm!buna-buna, dar cred ca ar fi si mai buna fara ”secretul gustului”. bunicile noastre sigur nu foloseau si o faceau la fel de buna si mai sanatoasa. lasati delicatul si alte condimente de genul acesta.nu-s decat chimicale si, prin urmare, boala curata. mancarea e fff buna si fara ele!e

    RăspundețiȘtergere

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena