O specialitate frantuzeasca, aceste chifle cu gust minunat, au coaja si un interior moale si usor.
Ingrediente:
- 400 g faina
- o lingurita si jumatate sare
- o lingurita zahar pudra
- 15 g drojdie proaspata
- 120 ml lapte caldut
- 175 ml apa calduta
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Faceti o pasta din drojdie si lapte.
Cerneti faina intr-un vas. Adaugati sarea si zaharul si faceti o groapa in mijloc peste care adaugati pasta. Lasati la temperatura camerei 15-20 minute sau pana cand amestecul incepe sa faca bule.
Adaugati apa treptat si framantati 8-10 minute pana ce aluatul devine elastic si neted. Asezati aluatul intr-un vas uns cu unt sau cu ulei, acoperiti-l cu o folie.
Lasati-l la crescut timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si impartiti-l in 10 bucati cat de cat egale.
Modelati bucatile de aluat in forma de minge apoi alungiti-le. Presarati usor faina deasupra lor. Asezati-le la distante mari unele de celelalte pe tava, si lasati-le la crescut 20 minute.
Intre timp puneti 500 ml apa intr-o tigaie si puneti-o in partea de jos a cuptorului. Porniti cuptorul la 230 grade.
Ungeti-va partea laterala a mainii drepte cu putin unt sau ulei si apasati in mijlocul fiecarei chifle pentru a face o crapatura adanca. Lasati din nou la crescut cateva minute.
Coaceti chiflele pentru 15 minute sau pana cand devin aurii. Puneti-le pe un gratar si lasati-le la racit.
Delicioase.....
Merg foarte bine la sandwichuri.
Sa aveti pofta!
Reteta face parte din cartea "Retete delicioase pentru prepararea painii"
Super bune si frumoase.Pupici!
RăspundețiȘtergerePufoase si bune! Week-end placut!
RăspundețiȘtergerebune, bune chiflutele home made! pup si un weekend frumos sa ai
RăspundețiȘtergere