Acest chec este ideal pentru micul dejun dar nu numai. Contine nuca si scortisoara, e foarte aromat.
Ingrediente:
- 12 linguri ulei
- 14 linguri apa
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 18 linguri cu faina (300 g)
- o lingurita scortisoara
- 2 lingurite praf copt
- o cana cafea nuca macinata (80 g)
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Amesteca intr-un vas apa cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.
Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara.
La final este randul nucilor pisate si al celor 2 linguri de cacao.
Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt, toarna compozitia si da la foc potrivit pentru 45-50 minute, sau pana trece de testul scobitorii.
Lasa-l 2-3 minute in tava la racit apoi scoate-l pe un gratar. Cand ajunge la temperatura camerei taie-l si serveste-l simplu sau cu dulceata.
Sa aveti pofta!
Chiar imi place, arata ff bine! Pup
RăspundețiȘtergereArata foarte bine,si gustos trebuie sa mai fie.Imi plac mult ingredientele.Te pup!
RăspundețiȘtergerenuca si scortisoara = chec delicios :). imi place. te pup
RăspundețiȘtergereImi placee!! Doar ca nu mai am nuca, mi s-au terminat proviziile! Pupici!
RăspundețiȘtergereSuper reusit checul(este nuca, scortisoara..)!Pupici:X
RăspundețiȘtergereFoarte aromat, e pe gustul meu:)
RăspundețiȘtergereChecurile sunt binevenite oricand. Usor si reped ai un dulce in casa. Imi place, pup!
RăspundețiȘtergereMmmm, ce aroma! O simt pîna aici!
RăspundețiȘtergere