Daca va doriti o friptura mai deosebita cu care sa va impresionati invitatii eu v-o recomand pe asta: friptura impletita. Gustul e nemaipomenit si e si foarte frageda.
Ingrediente:
- 1,2 kg muschi file de porc
- 1,2 kg carnati de porc in mat de oaie (subtiri)
- 200 g unt
- o ceapa taiata
- doua caciulii usturoi curatate, spalate
- condimente
Mod de preparare:
Muschiul file se taie in fasii de 2 cm. (Daca aveti mai mult timp disponibil il puteti unge cu ulei si il bagat la frigider pentru o ora. Eu nu am facut asta dar a iesit delicios).
Se pun toate fasiile de carne intr-un bol si se condimenteaza cu putin delikat, cimbru. In altul carnaciorii.
Se incep a impleti doua fire de muschi si una de carnat. Puteti sa faceti si inver. Potriviti-le astfel incat sa folositi toti carnatii si tot muschiul. Capetele se prind in scobitori.
Se pun bucatile formate intr-o tava, pe un start de ceapa si usturoi.
Se adauga untul taiat cubulete, ceapa si usturoiul taiate feliute.
Se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit (200g) pentru 2 ore. Dupa o ora si jumatate se scoate folia si din cand se stropeste cu sosul din tava. Se intoarce cu atentie pentru a se rumeni pe toate partile.
Pofta buna!
Nu am avut timp sa fur o poza cu sectiunea... Promit ca data viitoare!
arata fantastic ♥
RăspundețiȘtergerete pup
Arata foarte bine,si de efect.Pupici!
RăspundețiȘtergereVai cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu saptamanile trecute o friptura impletita si azi cand am postat-o am dat un search sa vad daca mai are cineva ..si am dat de a ta..care categoric a ta e mai interesanta :) pt ca e cu carnati si cu muschi..voi incerca si eu si varianta aceasta. te pup
RăspundețiȘtergereToate sunt interesante ca fiecare pune pasiune cand gateste! Te pup si eu!
RăspundețiȘtergere