Aceaste cornete imi plac la nebunie, mai ales daca umplutura e compusa din frisca naturala si nuca. Cand eram copila mergeam cu uratul la bunici si mereu o ''tanti'' din sat ne servea, atat pe mine cat si pe fratele meu... Ce vremuri... Asteptam mereu sa ajungem la ea ca ne obisnuisem ani de ani sa ne serveasca cu prajituri bune.
Pentru a o pune in practica aveti nevoie neaparat de conuri, fie din lemna fie din metal.
Ingrediente:
- un pachet margarina unirea
- 250 ml lapte caldut
- 2 lg zahar
- 2 oua
- 2 pl zahar vanilat
- o lingura rom
- 300 g nuca data prin masina
- 100 g zahar
Mod de preparare:Intr-un bol se pune margarina cu laptele, 2 linguri de zahar, galbenusurile, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine. Se adauga faina cat cuprinde (nu trebuie sa fie un aluat tare) si se formeaza un aluat elastic, usor la modelat.
Se bate putin albusul. Separat nuca se amesteca cu 100 g zahar pana se omogenizeaza.
Se face din aluat o foaie subtire (din jumatate sau chiar mai putin in functie de cat loc aveti pe masa de lucru) si se taie fasii de 2 cm.
Se infasoara aluatul pe conuri, pornind de la varf. Daca a mai ramas aluat cand ajungeti la capat, taiati-l.
Mi-au iesit 56 de cornete parca. Eu le-am impartit cu cumnata mea, voi puteti sa injumatatiti cantitatile.
Se unge cu o pensula fiecare cornet cu albus de ou....
Apoi se tavaleste prin nuca si zahar...
Se pun intr-o tava cu varfurile in sus.
Si se dau la cuptor, la 170 grade (preincalzit) pentru 25-30 minute. Cand se scot se lasa in tava la racit abia apoi se scot formele.
Au un gust minunat, nu m-am abtinut sa nu mananc unul chiar daca nu era umplut. Astept cu nerabdare sa le umplu cu frisca si nuca.
Puteti sa alegeti alta crema care va place: de lamaie, de zahar ars, de ciocolata. Va recomand sa le umpleti cu ceva cremos deoarece cornetele se fragezesc. Am mancat si cornete umplute cu ciocolata de casa dar erau mai tari, ele neavand de la ce sa se fragezesca!
Pofta buna!
Read More