Ingrediente aluat:
- 650g faina
- 1 pachet margarina (250g)
- 4 oua
- 1 cana zahar (250g)
- 1 praf de copt stins in zeama de lamaie
- esenta de vanilie sau rom
- coaja de la o lamaie
- sarea
- zahar pudra pentru ornat
- 1.5 kg mere
- 1/2 cana zahar (125g)
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un vas si se amesteca foarte bine cu margarina taiata cubulete (eu am pus in robot pana ce s-a omogenizat).
Se adauga ouale, unul cate unul, praful de copt, zaharul, esenta, coaja de lamaie, sare si se framanta bine.
Se lasa la rece 2-3 ore.
Se curata merele, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara pana ce scade zeama.
Se imparte aluatul in 3 si se fac foile. (Este posibil sa mai fie necesara putina faina daca observati ca se prinde foaia de planseta).
Se pune in tava o foaie, un strat de mere, foaie, strat de mere, foaie si se da la cuptor pe foc potrivit cam pentru o ora.
Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna.
yammmi...super apetisanta prajiturica ta...te astept pe la mine unde doua premii sunt nerabdatoare sa le ridici...puuup
RăspundețiȘtergerefoarte buna prajitura ca am mancat si eu :) anca
RăspundețiȘtergereastazi am facut aceasta placinta...este f. usor de pregatit si de gust cesa mai spun ..este delicioasa.
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereacum ma apuc s-o fac sper ca imi iese bine
RăspundețiȘtergereLoredana
Timisoara
Loredana sa imi spui cum ti-a iesit! Parca as vrea si eu o bucatica.
RăspundețiȘtergereplacinta cu mere a iesit super multumim
RăspundețiȘtergerecu aceasta prajitura am cucerit deopotriva si pe francezi si pe romanii din Franta,aaa si cativa filipinezi.Alte 5 persoane au solicitat reteta, multa bafta si multumesc pentru reteta
RăspundețiȘtergeree foarte ok , numai ca ai uitat sa specifici ca trebuie intepat cu o furculita aluatul !!!
RăspundețiȘtergereDin cate se observa in fotografii eu nu l-am intepat. Nu e cu nimic gresit nici daca il intepi.
Ștergere