Ca sa mai ies putin din tipar am vrut sa gatesc... altceva. E prima mea rata gatita si a iesit delicioasa...
Ingrediente:
- o rata,
- 6 mere,
- 300g vin alb,
- 50 g unt, usturoi,
- condimente.
Mod de preparare: se curata rata foarte bine, se condimenteaza cu secretul gustului, piper si putin vin si se lasa la rece, in folie cam jumatate de ora.
Intre timp se curata merele, 3 se taie cuburi, 3 felii subtiri.
Se scoate rata de la frigider, interiorul se umple cu merele taiate cuburi si condimentate. Se cresteaza pe piept, aripi, pulpe. In fiecare crestatura se pune o feliuta de mar care a fost tavalita prin secretul gustului si una de usturoi.
Se pune intr-o tava, se adauga restul de vin, feliile de mar, untul si se da la cuptor (cam 3 ore pe foc mic). Din cand in cand se stropeste rata cu sosul din tava.
Eu am servit-o cu garnitura de cartofi.
Merele mai rumene sunt din tava...
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu