bucatarie traditionala, bucatarie moderna

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Coliva de arpacas

Unii nici nu vor sa auda de ea... dar mie mi s-a facut dor. Nu am mancat de foarte mult timp asa ca m-am decis sa fac...



Ingrediente:




  • 1/2 kg de arpacas, 

  • 300 g zahar, 

  • 300 g nuca data prin masina, 

  • esenta de rom, 

  • 3 nessuri, 

  • o ciocolata cu lapte, 

  • diverse pentru ornat (biscuiti,ciocolata, bombonele).




Arpacasul se spala in mai multe ape si se pune intr-un ceaun.

Se adauga apa (sa acopere arpacasul de 2 ori), zaharul, putina sare si se da la cuptor la foc potrivit.Se verifica din cand in cand daca este arpacasul fiert (ar trebui sa fie cand apa a scazut la nivelul lui).Se lasa la racit putin si se adauga nuca, esenta, nessul.

Cand este rece arpacasul se adauga ciocolata tocata cubulete. (Unele persoane adauga si biscuiti).

Se pune pe un platou si se orneaza dupa plac cu biscuiti, ciocolata, bombonele, nuca de cocos, cacao... etc.
Read More

vineri, 9 ianuarie 2009

Rulouri din foietaj cu cabanos / halva







Reteta am vazut-o la Teo si mi-a placut la nebunie.


Ingredinete:




  •  1 pachet foietaj (eu am gasit patratele), 

  •  cam 5 fire de cabanos (halva, branza... ce mai vreti voi :) )




Se lasa foietajul la dezghetat, intre timp se taie cabanosul in functie de marimea care doriti ruloul.


Se umple fiecare patratel cu cabanos/ halva. Se prinde cu o scobtoare sau doua.


La cele cu halva capatul l-am prins (pentru a nu curge halvaua).


Simplu si eficient!




PS: rulourile cu cabanos merg foarte bine si la micul dejun.


Pofta buna!








Read More

duminică, 4 ianuarie 2009

Rulada de pui cu ou (by Vica)













Se face foarte usor si e mai mult decat delicioasa. Delicioasa atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.

          Ingrediente:




  • pulpe de pui dezosate si fara piele, 

  • oua fierte tari

  • condimente.


          Mod de preparare:


          Se condimenteaza pulpele si cu ele se imbraca oul. Conteaza mult marimea lor. Eu acum am nimerit pulpe foarte mici. Am pus cam 2 pulpe la 1 ou. Ca sa se fixeze se foloseste ata si/sau scobitori.


Se pun intr-o tava unsa cu ulei (eu fac in tava de paine - cam 4 rulade) si se dau la cuptor. Din cand in cand le stropesc cu ulei de masline.


Se serveste rece.



Read More

Aperitive pentru Revelion

Aperitivele facute de Revelion contin diverse feluri de mezeluri, rulada de pui cu ou, file de pastrav marinat, peste pane, bruschete cu caviar, oua umplute cu branza topita, salata boeuf . Cele care au eticheta nu imi apartin mie ci prietenelor mele.








































Read More

© 2011 bucataria Irinei, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena